Gekås anställd misstänkt för stöld av alkohol för 9 000 kronor - 'Jag har ingen bra förklaring'

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

15/07/2023
'Jag har ingen bra förklaring'.

En anställd på Gekås, en populär varuhuskedja i Sverige, står inför rätta misstänkt för att ha stulit alkohol till ett värde av 9 355 kronor. Den misstänkte, en 35-årig man, nekar till anklagelserna och hävdar att han inte har något minne av att ha tagit alkoholen.

Det var under sammanställningen av den årliga rapporten till tillsynsmyndigheten i januari som Gekås upptäckte att alkohol till ett värde av 9.355 kronor hade beställts men aldrig nått försäljningshyllorna. Det rörde sig om totalt 26 flaskor av rött vin, whisky och champagne som hade beställts vid sex olika tillfällen.

Efter en internutredning riktades misstankarna mot den 35-årige anställde, som var den enda som hade arbetat vid de tillfällen då alkoholen beställdes. Han var också den enda som varit uppkopplad när beställningarna gjordes.

Trots att den anställde förnekar anklagelserna och hävdar att någon annan kan ha använt hans lösenord för att göra beställningarna, har åtal nu väckts i Varbergs tingsrätt. Han misstänks för tre fall av bedrägeri.

När han fick frågan om vad han tror har hänt, svarade han enligt Hallands Nyheter: "Jag har ingen bra förklaring på det. Vad säger att sakerna ens har försvunnit. De kanske står någonstans, i ett lager eller liknande."

Detta fall belyser vikten av noggrann intern kontroll och säkerhet på arbetsplatser, särskilt när det gäller hantering av värdefulla varor som alkohol. Det återstår att se hur rättegången kommer att utvecklas och vilka konsekvenser det kommer att få för den anställde och Gekås.