Godistillverkaren Cloetta överträffar förväntningarna med en imponerande vändning

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

14/07/2023
Godistillverkaren Cloetta överträffar förväntningarna med en imponerande vändning.

Godistillverkaren Cloetta rapporterar en rörelsevinst på 182 miljoner kronor för årets andra kvartal, en betydande förbättring jämfört med förlusten på 62 miljoner kronor under motsvarande kvartal förra året.

Nettoomsättningen ökade med 23 procent till nästan två miljarder kronor.

Både resultatet och försäljningen överträffade genomsnittsprognosen bland analytiker, enligt en sammanställning av Bloomberg.

"Jag är mycket nöjd med att våra förpackade varumärken utvecklas väl, även under rådande förhållanden med svagare efterfrågan och minskad konsumentköpkraft", skriver VD Henri de Sauvage-Nolting i en kommentar.

Han är också glad över att lösviktsegmentet fortsatte att leverera ökade volymer, nu för nionde kvartalet i rad.

Dessa positiva resultat kommer trots de utmaningar som pandemin har medfört för många företag. Cloetta har lyckats navigera genom dessa svåra tider och fortsätter att visa en stark prestation. Företagets framgångar kan till stor del tillskrivas dess anpassningsförmåga och förmåga att snabbt reagera på förändrade marknadsförhållanden.

Framåt kommer Cloetta att fortsätta att fokusera på att stärka sina varumärken och optimera sin produktportfölj. Företaget ser fram emot att fortsätta sin tillväxtresa och leverera positiva resultat i kommande kvartal.