"Handlöst fall från höjder" - vittnen beskriver fasansfulla händelser på Gröna Lund

Skriven av Henrik R

Vittnen beskriver fasansfulla händelser på Gröna Lund

En stor olycka har ägt rum på nöjesparken Gröna Lund i Stockholm. Berg- och dalbanan Jetline spårade ur och enligt vittnesmål ska en vagn ha lossnat från rälsen, och flera personer ska ha fallit handlöst från stor höjd.

Olyckan på Gröna Lunds åkattraktion, Jetline, har lämnat besökare skakade. Enligt Ekot havererade Jetline under förmiddagen.

Simons berättelse om en fruktansvärd olycka Simon Andren, Ekots reporter, som befann sig på platsen som privatperson, beskrev olyckan på följande sätt:

– Det lät som om en container släpptes från hög höjd, berättade Simon till Ekot.

Enligt Simon, var alla ögon riktade mot Jetline när en vagn lossnade från rälsen och föll. Samtidigt slets personer ur vagnen och föll handlöst ned till marken från stor höjd.

– Jag skulle kanske uppskatta det till minst tio meters höjd, sa Simon till Ekot.

Yasins upplevelse av olyckan Yasin Chaudry, 16, var också på Gröna Lund när olyckan inträffade på Jetline.

– Vi skulle åka en karusell när det hände. Det var på ganska hög höjd när det hände. Det började låta väldigt mycket, och plötsligt började hjulen lossna. Sedan voltade en person ut, och sedan en till, berättade han för Aftonbladet.

– Det var jättemånga som skrek. Man blev väldigt chockad, fortsatte han.

Chock och förvirring efter olyckan En kvinna som befann sig på Gröna Lund när olyckan inträffade beskrev hur hon hörde tre, fyra höga smällar.

– Folk började skrika hysteriskt och sedan började folk springa. Man trodde först att det var en skottlossning, berättade Cecilia för Aftonbladet.

– Sedan såg vi hur hjulen från vagnen låg på marken. Det var nog det som lät så högt. Det är fruktansvärt, sånt här ska inte kunna hända.