Katrineholmsbo vinner 3,3 miljoner på Eurojackpot

Skriven av Henrik R

Vinner 3,3 miljoner på Eurojackpot

En lycklig spelare från Katrineholm blev miljonär efter tisdagens dragning av Eurojackpot. Med fem rätta nummer i spelet, har vinnaren nu en stor summa på 3,3 miljoner kronor att realisera sina drömmar med, något som Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör ser fram emot att upptäcka.

Vinnaren är den 40:e personen att bli miljonär i Eurojackpot under 2023. Nu har Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, det särskilda uppdraget att ringa och gratulera till den nyligen vunna summan på 3 344 461 kronor.

"Att börja veckan med 3,3 miljoner på kontot är oslagbart. Det ska bli mycket spännande att se den nya miljonärens reaktion när jag levererar de goda nyheterna," säger Arnkvist, och fortsätter:

"Med vinster så stora som den här är det alltid extra intressant att höra vilka drömmar som vinsten ska göra möjliga. Det kan vara allt från att renovera huset till att resa jorden runt."

Tisdagens vinst är årets tredje miljonvinst för en spelare från Södermanlands län i Eurojackpot. Hittills har länets invånare vunnit över 8,5 miljoner kronor i miljonvinster i spelet.

Den vinnande raden spelades på Katrineholms Stormarknad.

Rätt rad för Eurojackpot, tisdagen den 27 juni 2023 var: 7 – 10 – 13 – 34 – 47

Stjärnnummer: 5 – 9

Om Eurojackpot:

Eurojackpot är ett europeiskt lottospel där bolag i 18 olika länder samarbetar. Dragning sker varje tisdag och fredag. Spel sker genom att välja 5 av 50 nummer samt 2 stjärnnummer av 12 möjliga. Spelet kostar 25 kronor per rad. Vinst delas ut från 2 rätt + 1 rätt stjärnnummer. Ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro. I Sverige har vi haft sex jackpotutfall, det högsta på 562 miljoner kronor i mars 2019. Högsta vinsten till en enskild rad, motsvarande ca 1,4 miljarder kronor, gick till Tyskland i juni 2023.