McDonald's tar bort populär ingrediens från menyn

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

08/07/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
McDonald's tar bort populär ingrediens från menyn

På grund av brister i leverantörskedjan och höga priser har McDonald's i Indien beslutat att ta bort tomater från sina hamburgare och wraps. Detta rapporteras av nyhetsbyrån Reuters.

Tomater har blivit en bristvara bland leverantörerna i Indien, vilket har lett till att priserna skjutit i höjden. Inflationen i landet har också bidragit till de höga priserna. I vissa regioner har grossistpriserna på basvaror för det traditionella indiska köket ökat med 288 procent på en månad.

Regeringen i Indien skyller de höga tomatpriserna på dåliga skördar och monsunregn som påverkar leveranserna. Men Westlife Foodworld, franchisetagare för McDonald's i Indiens västra och södra regioner, har sagt att det inte finns några "allvarliga tomatrelaterade problem" i dessa regioner.

Trots att tomater har tagits bort från menyn, serveras fortfarande tomatbaserad ketchup på McDonald's restauranger i Bombay.

Detta beslut kommer i en tid då världens folkrikaste land kämpar med höga livsmedelskostnader. McDonald's har inte kunnat säkerställa kvaliteten och mängden av tomater som behövs för deras meny i Indien, vilket har lett till detta beslut.

Vad tycker du om McDonald's beslut att ta bort tomater från menyn i Indien? Tror du att detta kommer att påverka kundernas upplevelse på McDonald's? Dela gärna dina tankar och åsikter.