Melodifestivalen och Idol-stjärnan Rebecka Karlsson blir mor - delar sin lycka och framtidshopp

Skriven av Henrik R

47 veckor sedan

|

01/07/2023
Melodifestivalen och Idol-stjärnan Rebecka Karlsson blir mor

Den unga och begåvade artisten Rebecka Karlsson, känd från Melodifestivalen 2019 och Idol, där hon kom på en andra plats år 2016, väntar sitt första barn. Hon delar nu med oss om sin spänning och glädje över att gå in i denna nya fas i livet.

Rebecka, 23, och hennes pojkvän Tim Nilsson, 25, med vilka hon förlovade sig 2019, ser fram emot att starta sin familj. "Det känns sjukt overkligt, men som en dröm," säger Rebecka i en intervju med Aftonbladet.

Att bli mamma har varit en längtan för Rebecka under en lång tid, men hon har också haft en rädsla. Hon lider av endometrios, en sjukdom som enbart drabbar kvinnor och kan leda till svår mensvärk, samt i vissa fall kan skapa problem för den som vill bli gravid. "Jag har varit väldigt rädd att jag inte ska kunna få barn just för att jag har något som kallas endometrios," delar Rebecka.

Sjukdomen medför mycket smärta för henne, men trots detta håller hon en positiv inställning och blickar mot framtiden. "Just det där med smärtan. Den är ju grotesk," säger hon.

Trots sin väntande moderskap och sin hälsoskäl, har Rebecka inte gett upp sina musikaliska drömmar. Hon sökte till Melodifestivalen igen, men blev inte antagen denna gång. "Det kommer. Man får bara hitta rätt låt och rätt tillfälle. Så det ska matcha," säger hon hoppfullt.

Rebecka har inte tänkt att ta någon paus från musiken trots den nya familjesituationen. Hon drömmer fortfarande om att kunna arbeta heltid med musik i framtiden. Med den styrka och viljestyrka hon visat tidigare, är det bara en tidsfråga innan hon når det målet.