Oacceptabelt beteende: Besökare filmar tragisk dödsolycka på Gröna Lund

Skriven av Henrik R

Besökare filmar tragisk dödsolycka på Gröna Lund

En tragisk olycka inträffade på Gröna Lund i Stockholm under helgen. En vagn i berg- och dalbanan Jetline spårade ur strax före klockan 12.00 på söndagen den 25 juni. Flera personer föll ur vagnen och totalt nio personer, både barn och vuxna, fördes till sjukhus. En kvinna i 30-årsåldern omkom i olyckan.

Men det som har orsakat stor upprördhet är att flera parkbesökare tog upp sina mobiler och började filma och fotografera olycksplatsen. Specialistsjuksköterskan Emil Skoglund har nu fått nog av detta respektlösa beteende och uttrycker sin ilska i ett inlägg på Facebook.

"När en olycka inträffar där människor sitter fastklämda och där skadorna är så svåra att de resulterar i dödsfall borde den första intentionen vara att respektera de drabbade och blåljuspersonal, men nej... Då kommer 'TikTok-generationen' och filmar de drabbade och kollegor som gör det yttersta för att rädda liv på skadeplats!?", skriver Emil i inlägget.

Han ifrågasätter också syftet med att publicera en film med skadade människor under ett pågående räddningsarbete där man uppenbart ser drabbade sittandes/hängandes på konstruktionen.

Emil kritiserar också de som klagade över att parken skulle stängas och att de hade betalat för entrén. "Föräldrar ni behöver på allvar ta grepp om sociala medier och tala om vilka värderingar vi vill att den kommande generationen ska influeras med. Det jag precis såg är för mig personligen omöjligt att acceptera och jag hoppas att majoriteten håller med...", skriver han i inlägget.

Han avslutar med att uttrycka sina tankar till de drabbade och hylla blåljuspersonalens insats på plats. "Tankarna går nu helt till de drabbade och en eloge till räddningstjänst, ambulans och polis/ordningsvakter med flera som idag gjort sitt främsta i vanlig ordning".