Polisens hundgrupp välkomnar modiga valpen Allvar: "Redo för att fånga bovar

Skriven av Henrik R

47 veckor sedan

|

01/07/2023
Polisen i Sjuhärad har fått ett glädjande tillskott till sin hundgrupp - valpen Allvar. Allvar, som nu börjar sin utbildning, presenteras av sina blivande kollegor i ett Facebook-inlägg.

Hundar är otroligt underbara på alla sätt. De sprider glädje, erbjuder perfekt sällskap, är utmärkta lekkamrater och kan ofta få sina ägare att skratta hjärtligt med deras charmiga upptåg.

Utöver detta, spelar de en avgörande roll inom flera av samhällets mest viktiga sektorer, som sjukvård, äldreomsorg, och polis.

Nu har polisen i Sjuhärad all anledning att vara glada, eftersom de får välkomna Allvar, sitt senaste stjärnskott.

"Välkommen till hundgruppen i Älvsborgs nyaste och allra yngsta medlem – Allvar! Försvarsmaktens Lennis har blivit storebror och om allt går som det är tänkt ska Allvar ta över som tjänstehund när det är dags för Lennis att gå i pension," skriver Karin från hundgruppen på Facebook.

"Allvar, en nio veckor gammal malinoishane, anslöt till sin nya familj för en vecka sedan. Han är en energisk, nyfiken och busig liten kille som gör sitt bästa för att få igång schäferfarbrorn hemma. Även om Lennis finner valpen lite irriterande, tar han ändå sitt ansvar som storebror och visar stort tålamod med honom. Nu har Allvar och Lennis sommarsemester tillsammans med matte, men sedan börjar den stora och spännande resan mot att bli tjänstehund."

Kommentarerna på inlägget visar en värme och entusiasm för det nya tillskottet. Flera användare skickar lyckönskningar till Allvar och uttrycker förväntan på hans kommande prestationer som en tjänstehund.

"Lycka till, lilla Allvar! Du kommer från Nycklaberget och då vet jag att du redan haft ett fantastiskt liv dina första månader i livet! Du kommer bli en fantastisk vovve och kommer göra allt rätt och fixa ditt jobb galant när du fostrats av Lennis! Lycka till med nya jobbet! Nospuss till Lennis som måste orka med valpbus! Önskar er en härlig sommar!” skrev en av följarna.