Polishunden Lundy gör otroliga fynd i Eskilstuna - Utsågs till årets polishund

Skriven av Henrik R

Polishunden Lundy gör otroliga fynd i Eskilstuna

En otrolig insats av polishunden Lundy, som vann titeln "Årets polishund" förra året, hyllas. Hon fortsätter att visa sitt värde genom att hitta udda och oväntade narkotikafynd i Eskilstuna, en stad som har haft sin andel av gängrelaterad droghandel.

Polishundar arbetar hårt varje dag för att bekämpa brottslighet tillsammans med sina mänskliga kollegor. Lundy, som drivs av hennes skickliga förare från Region Öst, Jimmy, har visat en "extraordinär förmåga att hitta vapen och narkotika", enligt juryn för "Årets polishund", som drivs av Svenska kennelklubben, Polismyndigheten och Polisens Hundförarförbund.

Lundys fantastiska nosfärdigheter har lett till upptäckten av två mycket ovanliga narkotikagömmor. En sådan gömma var inbyggd i ett hänglås, och den andra var skickligt dold inuti en konstgjord sten.

Oscar Nissfolk från polisen förklarar att kriminella nu använder alla möjliga metoder för att gömma narkotika, och att hundförare och deras polishundar spelar en viktig roll i att bekämpa brottslighet.

Nissfolk ger också en stor tacksamhet till de boende i Eskilstuna, som har hjälpt till med brottsbekämpningen.

"Man är uppfinningsrik, man gräver ner narkotika i skogspartier. Och här har vi vid flera tillfällen haft medborgarnas hjälp som har varit uppmärksamma och ringt in. Så all heder till medborgarna här i Eskilstuna", säger han till SVT.