Polishunden Novis, veckans hjälte, spårar upp narkotika och griper tre brottslingar

Skriven av Henrik R

Veckans hjälte, spårar upp narkotika och griper tre brottslingar

Polishunden Novis i Stockholm har blivit hyllad som veckans hjälte efter att ha spårat upp narkotika, gripit tre brottslingar och hittat stöldgods. Nu tar han en välförtjänt semester.

Polisens arbete är oumbärligt för att samhället ska fungera som det ska. De arbetar outtröttligt varje dag för att göra samhället till en säkrare plats. Till deras hjälp har de flera djur, bland annat hästar och hundar. Dessa fyrbenta hjältar har egenskaper och talanger som människan inte ens kommer i närheten av, vilket gör dessa djur ovärderliga inom kåren. En av dessa stjärnor är Försvarsmaktens Novis som jobbar för polisen i Stockholm.

Under hans sista nattpass innan semestern hann Novis med mycket. Tre personer sprang från en polispatrull, men Novis var snabbt på plats. Med sin skarpa nos ledde han sin förare in i ett buskage där en av de misstänkta gömde sig. Novis spårade sedan vidare och hittade en andra misstänkt, samt narkotika. Den tredje och sista gärningsmannen hittades av en annan polispatrull.

Natten innan hade Novis hjälpt till att hitta brottsplatsen för ett grovt brott. Offret var så chockad efter händelsen att de inte kunde uppge var brottet hade skett. Men Novis kunde med sin briljanta nos spåra upp rätt plats och hitta något som kan ha betydelse för utredningen.

Samma natt lyckades Novis med ytterligare ett uppdrag. När polisen larmades till ett inbrott, jagade Novis efter gärningsmännen. Han hittade stöldgods mellan bostaden och platsen där flyktbilen hade stått. Godset kunde återlämnas till ägaren.

Efter dessa framgångar är Novis mer än värd en lång och härlig semester. Men så fort han är tillbaka i tjänst kommer han ge sig ut och jaga brottslingar igen.

Vad tycker du om Novis framgångar?