Prins Daniels första ord om semestern med Victoria

Skriven av Henrik R

44 veckor sedan

|

13/07/2023
Prins Daniels första ord om semestern med Victoria.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria njuter av sommaren på Öland, där de tillbringar soliga dagar i sitt sommarparadis på Sollidens slott. Prins Daniel uttryckte sin glädje över att vara på Öland under Victoriagolfen, där han deltog tillsammans med bland andra golfproffset Jesper Parnevik.

"Det är alltid otroligt härligt att vara här nere på Öland", sa Prins Daniel, som är en ivrig golfspelare med ett handicap på 4.2. Han började spela golf redan som ung och har nyligen spelat med den internationellt kända svenska golfstjärnan Annika Sörenstam.

Under sommaren spenderar kungafamiljen mycket tid i båthuset vid stranden, alldeles vid havet. Drottning Silvia, som älskar denna tid på året, bjuder ofta in familjen till härliga luncher som tillagas av kungafamiljens privatkockar.

Prins Daniel ser fram emot sin och Victorias semester tillsammans. "Victorias familj är samlad. Så jag ser fram mot trevligt umgänge och härliga dagar. Jag gillar verkligen Öland också så det är kul", sa han till Svensk Damtidning.

Men semestern är inte helt fri från officiella åtaganden.

Den 14 juli firas kronprinsessan Victoria med festligheter i Borgholm. Dessutom väntar fler regniga dagar, vilket kan påverka familjens planer. Men oavsett väder ser det ut att bli en minnesvärd sommar för kungafamiljen på Öland.