SMHI rapporterar om ostadigt väder

Henrik R

50 veckor sedan

|

04/07/2023
Inrikes
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
SMHI rapporterar om ostadigt väder

Lågtryck rullar över Skandinavien under de kommande dagarna, med ostadigt väder där flera områden med regn och skurar passerar, enligt den senaste prognosen från Sveriges Meteorologiska och Hydrologiska Institut (SMHI).

På tisdag förväntas fortsatta skurar på många platser runt om i landet. I Götaland kan det till och med bli åska, och det kommer fortsatt att vara ganska blåsigt.

I huvudsak i de östra delarna kan solen potentiellt titta fram mellan skurarna. Skurar förväntas också i Svealand och Norrland, kopplade till ett lågtryck över västra Finland som långsamt rör sig norrut.

Ostadigt väder fortsätter på onsdag med skurar i den norra halvan av landet och ett lågtryck med regn som rör sig upp över södra landshalvan.

Lite stabilare mot slutet av veckan

Från och med torsdag börjar vädret gradvis att stabiliseras i södra Sverige när ett högtryck växer in, men skurar kan fortfarande förekomma och i norr förblir det ostadigt. På fredag rör sig högtrycket ytterligare lite norrut.

Mot helgen kan det bli något stabilare väder över hela landet, och varmare luft kan möjligen strömma in från sydväst, men det är fortfarande osäkert.

För att förbereda sig inför det kommande vädret, uppmanas alla att vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder, inklusive att hålla sig uppdaterade med lokala väderprognoser, säkra lösa föremål utomhus, och att undvika onödiga utomhusaktiviteter, särskilt i de områden som är mest utsatta för starka vindar och kraftigt regn.