SMHI rapporterar om ostadigt väder

Skriven av Henrik R

44 veckor sedan

|

17/07/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SMHI rapporterar om ostadigt väder

Efter en period av sol och värme varnar SMHI att det svenska sommarvädret tar en tråkig vändning. Den kommande veckan lovar att vara fylld med varierande molnighet, skurar och blåsiga förhållanden över hela landet.

Veckan börjar med ostadigt väder, med skurar över hela landet. Idag rör sig ett område med skurar in från sydväst och breder ut sig över Götaland och Svealand under dagen. Även Norrland väntas få skurar, särskilt fjällen och Tornedalen, men även inlandet ser ut att få en hel del regn. Lokalt kan skurarna bli kraftiga med åska.

Det ser dock ut att bli mest uppehåll längs södra Norrlandskusten och Västerbottenskusten.

På tisdag ligger tyngdpunkten på skuraktiviteten över Svealand och Norrlands kustlandskap. Annars visar solen sig stundtals mellan molnen. I Götaland sker en tillfällig stabilisering med mest uppehåll och främst i Östersjölandskapen en del sol.

Både måndagen och tisdagen ser även ut att bli blåsiga, med tidvis friska till hårda vindbyar. Temperaturen kommer generellt att ligga mellan 17 och 22 grader.

Vidare under veckan inleds dagarna med en del sol på de flesta platser, men till eftermiddagarna har det bildats moln och här och var blir det fortsatt skurar. Det blir dock troligtvis lite mindre blåsigt, åtminstone i norra Sverige. Över norra Norrland under onsdag till fredag väntas tidvis regn och skurar dra in från Finland i samband med ett lågtryck. Temperaturen kommer generellt att ligga mellan 15 och 20 grader, ett par grader lägre i samband med regn.

Över kommande helg ser det inte ut att bli några större förändringar av väderläget.

Det verkar som att vi har en utmanande vecka framför oss med regn och sänkande temperaturer. Kom ihåg att ta med paraplyet och din tjocka tröja när du går ut, och förbered dig på en vecka med mycket mys inomhus. Den svenska sommaren visar sig från sin gråa sida, men låt oss hoppas på bättre tider och mer solsken inom den närmaste framtiden.