Spelare i Skärholmen och Nordmalings kommun blir miljonärer tack vare Lotto och Joker

Skriven av Henrik R

Spelare i Skärholmen och Nordmalings kommun blir miljonärer tack vare Lotto och Joker

En spelare i Skärholmen blev omedelbart en multimiljonär med en vinst på 10 miljoner kronor, tack vare en perfekt Joker-rad under onsdagens lotteridragning. På samma tid lyckades en annan spelare i Nordmalings kommun kamma hem en miljon kronor med sju rätt på Lotto.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, uttryckte förvåning över det faktum att detta var tredje gången i juni en spelare vann tio miljoner på Joker. "Det är anmärkningsvärt," påpekade Svedberg.

Spelaren från Nordmaling blev ensam om att ha sju rätt på Lotto 2, vilket belönades med en miljon kronor. Detta innebär att Lotto nu har resulterat i 42 vinster på en miljon kronor och mer.

Jokervinnaren i Skärholmen, å andra sidan, hade skäl att fira ännu mer, eftersom den korrekta Jokerraden ledde till en utbetalning på hela tio miljoner kronor. Det var fjärde gången i år att Joker gav utdelning på denna summa, med tre av dessa tillfällen inträffande i juni.

Svedberg framhöll att teamet på Svenska Spel Tur nu ser fram emot att kontakta vinnarna för att gratulera dem. Han delade sin entusiasm för att leverera goda nyheter till vinnarna och förväntar sig att höra om deras mål och planer med vinsten.

Förutom firandet, har Jokervinnaren ett bankmöte att se fram emot för att ta emot sina vinster. Enligt Svedberg gäller detta för alla vinster över fem miljoner kronor. Som en del av Svenska Spel Turs ansvarsfulla spelpolicy, erbjuds vinnarna ekonomisk och juridisk rådgivning för att garantera en säker start på deras nya liv som lotterimiljonärer.

Jokervinnarens spel gjordes online via Svenska Spel Tur, medan Lottovinnarens lyckliga nummer spelades på Ica Supermarket i Nordmaling.

Rätt rad för Lotto 2 den 28 juni 2023 var: 6 ─ 8 ─ 14 ─ 21 ─ 23 ─ 30 ─ 33 och för Joker var det: 2 ─ 2 ─ 1 ─ 6 ─ 3 ─ 5 ─ 2.