Stor nyhet från Ullared

Henrik R

53 veckor sedan

|

09/07/2023
Stor nyhet från Ullared

Gekås i Ullared, Sveriges största varuhus, förutspår att sommaren 2023 kommer att bli den bästa någonsin i både försäljning och besökare, trots att många hushåll kämpar med stigande räntor och ökande kostnader. Enligt SVT Nyheter är den främsta orsaken till den nya prognosen något oväntat den höga inflationen.

"Om man väljer att hemestra, som jag tror att många kommer att göra, så är vi förhoppningsvis ett givet utflyktsmål", säger Gekås vd Patrik Levin till SVT. Han förutspår att de stigande priserna kommer att leda till en rekordsommar för varuhuset.

Förutom svenskar som stannar hemma på semestern väntas även allt fler danskar besöka Gekås i sommar. Den svaga kronan har gjort det gynnsamt för danska medborgare att shoppa loss på svensk mark. "Vår danska trafik hit har ökat med nästan 70 procent i år", berättar Patrik Levin.

Samtidigt uppmanar Riksbanken svenska folket att hålla i plånboken. En minskad konsumtion dämpar den höga inflationen. Men konsumtionen i Sverige är ingenting som Gekås i Ullared kan ta ansvar för, betonar vd Patrik Levin. "Vi är en retailer som säljer varor. Man tvättar nog inte håret två gånger för att man köper schampo billigare här", säger han till SVT Nyheter.

Gekås har haft flera rekordår tidigare. 2019 besöktes Gekås av 4,9 miljoner kunder som tillsammans handlade för 5,6 miljarder kronor. Lördagen den 12 november 2019 shoppade kunderna loss för ofattbara 48,3 miljoner kronor. Tisdagen den 30 juli 2019 besökte inte mindre än 29 200 kunder Gekås Ullared. Längsta kön någonsin inträffade 30 oktober 2010. Kön uppnådde hela 1,4 kilometers längd.

Vad tycker du om Gekås förutsägelser för sommaren?