Stora förändringar på Viaplay

Skriven av Henrik R

45 veckor sedan

|

05/07/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Omfattande varsel om uppsägningar.

Streamingjätten Viaplay står i centrum för en storm av förändringar, då det har avslöjats att företaget planerar att säga upp en stor del av sin arbetsstyrka.

Enligt källor till Aftonbladet handlar det om massuppsägningar, men det exakta antalet berörda anställda har ännu inte offentliggjorts eftersom det fortfarande är ett pågående arbete.

Viaplay har skickat ett mejl till sina anställda där de informerar om att många kommer att behöva lämna företaget. Detta steg är en del av en större förändringsprocess inom flera delar av koncernen, där roller och ansvar ska omstruktureras.

Viaplays nya VD, Jørgen Madsen Lindemann, kommenterade i slutet av juni beslutet att skära ner på personalen. Han sa:

"Detta är den första av vad som kommer att bli ett antal stegförändringar för att säkerställa att vi investerar i de områden där vi ser störst potential."

Viaplay har haft en tuff period, som Dagens PS har rapporterat om. I juni utfärdade streamingjätten en vinstvarning och skruvade ner de kortsiktiga målen för 2023, vilket fick företagets aktie att störtdyka. I samband med detta avgick dåvarande VD och koncernchef Anders Jensen med omedelbar verkan.

Trots dessa utmaningar har företagets aktie stigit med 4,0 procent på onsdagseftermiddagen.