Storstöld på Gekås i Ullared: Kvinna greps med 17 270 kronor i stöldgods

Henrik R

49 veckor sedan

|

12/07/2023
Kvinna greps med 17 270 kronor i stöldgods.

Ett stort stöldfall har inträffat på det populära varuhuset Gekås i Ullared. En 28-årig kvinna greps på platsen efter att ha försökt stjäla varor till ett värde av 17 270 kronor.

Kvinnan hade gömt de stulna varorna i en barnvagn och i sin bil.

Kvinnan besökte varuhuset och fyllde sin barnvagn med en mängd varor, inklusive stora mängder smink, damkläder, sju par skor, barnkläder och hygienartiklar.

När hon försökte lämna varuhuset aktiverades larmet och en väktare stoppade henne. Väktaren upptäckte att barnvagnen, istället för att innehålla ett barn, var full av stöldgods.

Polisen misstänkte att det kunde finnas mer stöldgods i kvinnans bil och beslutade att genomföra en husrannsakan. I bilen hittade de flera påsar med ytterligare stulna varor.

"Hon var säkert inne på sin andra runda i varuhuset när hon stoppades," säger David Lorentz, Falkenbergs gruppchef på polisens utredningsavdelning, till SVT Halland.

Efter att ha blivit påkommen erkände kvinnan brottet och kommer att få ett strafföreläggande för stölden, vilket innebär att hon slipper rättegång. Händelsen ägde rum i mitten av juni, men har först nu nått medierna.

Gekås i Ullared är ett av Sveriges mest populära varuhus och lockar varje år miljontals besökare från hela landet. Varuhuset är känt för sina låga priser och stora sortiment, vilket gör det till en attraktiv destination för både dagsturister och semesterfirare.