Sverige i chock: Kvinna i rullstol gruppvåldtagen i timmar

Johanna Frid

401 veckor sedan

|

05/10/2016
En rullstolsburen kvinna har anmält sex män för en flera timmar lång gruppvåldtäkt.

- Hon har brutit ihop helt.

Det säger advokaten till kvinnan som på söndagen anmälde en gruppvåldtäkt till polisen. Våldtäkten ska enligt kvinnan ha ägt rum i Visby natten mellan lördag och söndag. Det skriver Aftonbladet.  

Kvinnan har sedan dess blivit undersökt och skador efter händelsen har blivit dokumenterade. Det hela omtalas nu i både norska och danska medier.

Hon berättar själv att hon delade taxi med en av männen efter ett restaurangbesök, och att hon frågade honom om hon fick långa toaletten. 

- Hon följde med honom in och var inte alls rädd för att något skulle hända. Mannen ifråga utnyttjade situationen. Övergreppen började på toaletten, säger kvinnans representant i rätten, Staffan Frederiksson.

Enligt kvinnans åklagare kom flera män springande och övergreppen pågick under flera timmar. Sex män har blivit anhållna - en av dem har släppts igen, men är fortfarande misstänkt. Samtliga är runt 20 år gamla.

Enligt egen utsago blev kvinnan under överfallet fråntagen sin rullstol.

- Hon var förlamad av chock i den här situationen, och hon var inte i stånd att göra fysiskt motstånd på annat sätt än att säga nej, berättar advokat Staffan Frederiksson.

Han förklarar att kvinnan kommer att vara traumatiserad resten av sitt liv som konsekvens av övergreppet, och inte minst av den följande undersökningen och rättegången som tvingar henne att genomleva händelsen igen. 

Alla misstänka nekar till anklagelserna.