Swish-rån skakar Göteborg – flera personer drabbade

Henrik R

52 veckor sedan

|

17/07/2023
Inrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Swish-rån skakar Göteborg.

En ny våg av brottslighet har svept över Göteborg. Flera personer har blivit utsatta för Swish-rån, en brottsmetod som blir allt vanligare. De drabbade är oftast unga män i 20-årsåldern.

En tidig morgon på Kungsportsavenyn

Två unga män blev rånade på Kungsportsavenyn, Göteborgs paradgata, tidigt på söndagsmorgonen. Tre hotfulla män tvingade dem att swisha pengar från sina mobiltelefoner. Enligt polisen swishade de 4 000 respektive 3 500 kronor till rånarna.

Swish – en dubbelverkande app

Swish-appen har blivit mycket populär för digitala betalningar, men den har också blivit ett verktyg för brottslighet. Kriminella utnyttjar appen för att råna personer som bär med sig sina mobiltelefoner.

Ett andra rånförsök och misshandel

Lite senare blev en annan man i 20-årsåldern utsatt för ett rånförsök av tre män i närheten. Gärningsmännen slog honom, men han behövde inte vård. Polisen har ännu inte gripit de skyldiga.

En hektisk dygn för Göteborgspolisen

Det har varit ett hektiskt dygn för Göteborgspolisen. I norra Göteborg, i stadsdelen Bergsjön, blev en man attackerad och misshandlad när han stod och rökte utanför sin port. Tre maskerade män slog honom och hotade även med en pistol.

Ett växande problem

Swish-rån är ett växande problem i Sverige. Polisen uppmanar allmänheten att vara försiktig och att rapportera misstänkta händelser. Medan tekniken kan göra våra liv enklare, kan den också utnyttjas av kriminella. Det är viktigt att vi alla är medvetna om riskerna och tar nödvändiga försiktighetsåtgärder.