Taxichauffören Magnus vägrade köra gråtande 1-åring till förskolan: "Det blir ju ett trauma"

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

03/08/2023
Familjen beställde en taxi för att köra deras gråtande och ensamma pojke på ett och ett halvt till förskolan, men chauffören vägrade att ta körningen.

Taxichauffören Magnus Hedman skapar rubriker i Örebro där han tidigare i september vägrade köra en gråtande pojke till förskolan. 

Det råder delade meningar om taxichaufförens beslut kring den handikappade pojken som var ett och ett halvt år gammal.

En del av taxibolagets intäkter kommer från fasta avtal om färdtjänsttransporter, men Magnus Hedman vägrade starta motorn på sin hyrbil när han kom till den ej namngivna pojkens bostad.

- Pojken grät och varken storebrodern eller mamman kunde sätta fast bilbarnstolen i taxin, säger Magnus Hedman till Expressen och fortsätter:

- Ett barn på ett och ett halvt som är osäker och gråter vid körningen till och från förskolan får ett trauma. Och då ska du inte göra det, säger Magnus Hedman om sitt beslut att inte köra pojken. 

Enligt honom är det inte chaufförens uppgift att sätta fast bilbarnstolen i taxin, och det bör vara ytterligare en vuxen med vid körningen av den ettåriga pojken. Därför lämnade han pojkens bostad ensam.

Nerikes Allehanda har varit i kontakt med en annan taxichaufför som i förra veckan skulle köra den lilla pojken till förskolan.

- Han var ensam med en främmande person, säger chauffören Karim, som alltså delar kollegans uppfattning att en pedagog eller annan vuxen bör närvara vid körningar av små barn. 

Chefen på förskolan bekräftar att barnen åker ensamma i taxibilarna. 

- Barnet ska vänja sig vid att själv åka fram och tillbaka. Vi kommunicerar alltid med föräldrarna,  sa chefen till Nerikes Allehanda.

Trots detta kommer man en period att bekosta att en pedagog följer med i bilen.