Trissvinst på 100.000 kronor för Uppsalaparet i TV4 Nyhetsmorgon

Henrik R

55 veckor sedan

|

04/07/2023
Trissvinst på 100 000 kronor för Uppsalaparet i TV4 Nyhetsmorgon

Anna-Karin och hennes sambo Marco från Uppsala blev tisdagens vinnare på TV4 Nyhetsmorgon Triss-skrapet. Paret, som hade köpt lotten under påskhelgen, hade skrapat fram tre tv-rutor och tog hem en imponerande vinst på 100 000 kronor.

– Väldigt välkommen vinst, uttrycker Anna-Karin glädjestrålande efter vinsten.

Det var Marco som ursprungligen skrapade fram tv-rutorna på lotten, men när det kom till att skrapa fram vinsten i direktsändning var det Anna-Karin som tog över.

– Vi pratade om vem som skulle skrapa i tv. Jag tyckte att Anna-Karin skulle ta det för hon ser trevligare ut, säger Marco och skrattar.

Vinsten kommer till ett perfekt tillfälle för paret, som har diskuterat en möjlig resa till London.

– Du har ju sagt att du ska visa mig London. Sedan ska det bli någonting mer också, något lyxigt kan man unna sig, säger Anna-Karin och tittar på Marco, som också har en egen plan för vinsten.

– Jag ska vara praktisk också. Jag har en toalett som behöver bytas, haha, delar han med sig.

Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, var med paret under Trissmorgonen på TV4 och påpekade att Uppsala varit välrepresenterat i år.

– Anna-Karin är den tionde vinnaren från Uppsala som skrapat i tv under 2023, berättar han.

Lotten som tog Anna-Karin och Marco till Nyhetsmorgon var köpt hos Nelins i Uppsala.

Triss är ett av Sveriges mest populära spel och man kan vinna mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet. Tre TV-symboler ger spelaren möjligheten att delta i en offentlig dragning på TV4 där man kan vinna mellan 100 000 kronor och 5 000 000 kronor. Tre klöversymboler ger en möjlighet att vinna från 10 000 kr i månaden i 10 år upp till 100 000 kr i månaden i 25 år.