Umeåbon Annika får en överraskande födelsedagspresent

01/07/2023 20:24

Henrik R

Inrikes
Umeåbon Annika fick en otippad födelsedagsöverraskning från sina föräldrar - en Klöver-Triss som senare skulle resultera i en vinst på 1,8 miljoner kronor. Hon deltog i Nyhetsmorgon på lördagsförmiddagen och skrapade fram sin vinst live i TV, en present som redan har betalat för en utlandsresa och kommer att ge extra guldkant på tillvaron framöver.

Mest läst idag

Annika, som vanligtvis inte brukar köpa eller få Trisslotter, fick sin vinnande lott som födelsedagspresent den 31 maj. När Klöver-symbolerna uppenbarades var det en chock för henne. "Jag ringde min man direkt och han sa bara 'vad har du nu gjort'", skrattar Annika när hon minns ögonblicket.

Hon valde lott nummer 31 och 5 i Nyhetsmorgon-studion på TV4, med hänvisning till vinstens datum, den 31 maj. Denna kombination gav Umeåbon en vinst på 15 000 kronor i månaden i 10 år, totalt 1,8 miljoner kronor.

"Kort efter att vi vunnit Klöver-Triss bokade vi en resa med några vänner till Kanarieöarna. Nu vill jag köpa en ny kaffemaskin," säger Annika, medan hennes man Jonas tillägger: "Det känns ganska surrealistiskt efter skrapet. Nu vill vi sätta lite guldkant på tillvaron och bara njuta."

Daniel Arnkvist, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, följde med paret under lördagens morgonprogram. "Annika blev årets första Klöver-skrapare från Umeå. Stort grattis och trevlig resa," säger Daniel Arnkvist.

Vinstlotten som tog Annika till Nyhetsmorgon köptes på Hissjö Handel i Umeå. Triss är ett av Sveriges populäraste spel, med vinstmöjligheter mellan 30 kronor och 1 000 000 kronor direkt på skrapet.

Vid tre TV- eller klöversymboler får man delta i en offentlig dragning på TV4 med chans till ännu större vinster.

Se när Annika skrapar fram sin vinst här.