Vagabonden Kim var förkrossat efter att han barnvagn stulits: Då föll Lisbeth över ett inlägg på Facebook

Filip Grönroos

407 veckor sedan

|

23/09/2016
Kim är ett känt ansikte i sin by. Därför blev det också en lokal nyhet när någon stal allt han ägde. När Lisbeth Duelund såg ett inlägg på Facebook visste hon vad hon behövde göra.

En vagabond, som Kim kallar sig, kan kännas igen på hatten, eller eventuellt på medaljerna eller på barnvagnen han kör runt med. Det är inte bara praktiskt att kunna frakta sina saker i en barnvagn. Det är också en nödvändighet när de ska tillbaka många kilometer.

Vagabonden Kim från den danska staden Kolding var förkrossad när han för drygt två veckor sedan blev bestulen på allt han ägde. Tjuvarna stack med hans barnvagn. I den hade han alla sin förnödenheter, bland annat de hemlösas tidning som han sålde för att tjäna pengar.

Nu har Lisbeth Duelund, också från Kolding, gjort ett inlägg på Facebook om vad som hänt Kim. Många har erbjudit sig att hjälpa honom genom att ge honom alla möjliga typer av saker. Lisbeth hade själv en barnvagn han kunde få, men hon backade ur.

- Massor av människor ville hjälpa, så jag backade ur. Han behöver ju inte ha fem barnvagnar, säger han till Dagens.

Men precis lika snabbt som nyheten om Kim hade spridit sig la den sig igen, och Kim hade ännu inte fått någon ny barnvagn.

Då Lisbeth Duelund hörde detta visste hon att hon behövde agera.

- Han och jag bestämde att jag skulle komma ner med en barnvagn. Jag köpte ett lås till den och några filtar. Han blev väldigt glad. Jag pratade med honom i en halvitmme. Han grät flera gånger och jag fick en massa kramar, säger hon.

Ett känt ansikte på stan

När Lisbeth stod och pratade med Kim, kom en kvinna från ett härbärget Vamdrup förbi. Hon frågade varför han inte hade varit där på länge.

- De saknade honom lite. Han är ett känt ansikte. Han har visst vandrat runt på landsvägen i 17 år, säger Lisbeth Duelund.

Hon är långt ifrån den enda som har blivit rört över historien om Kims barnvagn. Även Nadja Bøge engagerade sig i händelsen. Hon pratade med Lisbeth om vad Kim behövde. Det var primärt en slipsten som han använder för att slipa knivar till folk, och på så sät tjäna lite pengar.

- Jag skrev till företaget H.W. Larsen och frågade om de kunde donera till honom. Det gick de med på. Han blev otroligt glad när jag kom med den till honom. Han var rörd och glad över att folk ville hjälpa honom såhär, berättar Nadja för Dagens.

Utöver barnvagnen och slipstenen har han också fått varma kläder samt några kuddar och täcken som kan hjälpa honom att hålla värmen under vintern.

- Gladast är han för barnvagnen, skrattar Nadja och tillägger:

- Han är så tacksam för det han har fått.