Viktigt meddelande till alla bilister

Henrik R

48 veckor sedan

|

17/07/2023
Inrikes
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Viktigt meddelande till alla bilister.

Måndagen har varit en utmanande dag för trafikanter över hela Sverige. Flera allvarliga olyckor har inträffat på olika platser i landet, vilket har lett till stora trafikstörningar. Polisen har nu gått ut med ett viktigt meddelande till alla bilister, där de uppmanar till ökad försiktighet på vägarna.

Enligt polisen är det viktigt att alla bilister håller fokus på vägen och den omgivande miljön, anpassar hastigheten efter rådande väglag och håller avstånd till framförvarande fordon. Denna uppmaning kommer efter en rad olyckor som inträffade under dagen.

I Malung-Sälen har två bilar frontalkrockat på E16. Polis, ambulans och räddningstjänst kallades till platsen, där minst ett av fordonen låg i diket. Två personer skadades i olyckan, men det är för närvarande oklart hur allvarliga skadorna är.

En annan olycka inträffade i Grums, där en bilist körde på ett annat fordon bakifrån på E18. Denna olycka har haft en stor inverkan på trafiken, och polisen arbetar för närvarande på platsen.

På E4 söder om Norrköping har två olyckor inträffat, och totalt fem personer har förts till sjukhus. Först var det en singelolycka där en husbil hamnade i vägrenen, och därefter krockade tre bilar i närheten av den första olyckan. Dessa olyckor orsakade totalstopp på vägen och trafiken har fått ledas om.

I Helsingborg har ytterligare en olycka inträffat. Där har flera personbilar varit involverade i en kollision på E6 i norrgående riktning. Ambulans och polis arbetar på platsen, men det är oklart om det finns några skadade personer.

Tidigare under dagen har trafikolyckor även inträffat i Borgholm, Kiruna och Lindesberg. Dessa händelser understryker vikten av att vara extra försiktig när man är ute på vägarna, särskilt under svåra väderförhållanden.