27-åring har tjänat tillräckligt för att gå i pension: Nu delar hon med sig av sina tre bästa tips för att bli ekonomiskt oberoende

Ida Hansson

125 veckor sedan

|

24/01/2022
Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
En användare på det sociala mediet TikTok har lyckats bli ekonomiskt beroende, redan inne fyllde hon 30, och hon delar nu med sig av några av sina goda råd.

27-åriga Tori Dunlap driver hemsidan 'Her first$100K', där hon ger tips och tricks för att få en solid och bra privatekonomi, och sedan lyckades hon även med att förra året ha tjänat tillräckligt med pengar för att kunna gå i pension nu, om hon vill, vilket hon inte har några planer på.

"Jag är ekonomiskt oberoende, vilket betyder att jag aldrig kommer behöva jobba en dag till i mitt liv om jag inte vill", sa den 29-åriga TikToks och affärskvinnan, enligt Ladbible.

Förutom att vara ekonomiskt oberoende är ett av Toris stora mål också att hjälpa andra att bli det och hon har därför delat med sig av sina tre bästa tips för att bli det, på appen TikTok, och frågar du henne, så är hennes första råd att komma igång direkt.

"[...] Jag säger alltid till folk att den bästa dagen att investera är idag, eftersom du inte väntade med att börja till imorgon - du har tiden på din sida", har hon således konstaterat och samtidigt förklarat att en av nycklarna till att bli ekonomiskt oberoende är att börja investera så mycket och så snabbt som möjligt.

"Så börja investera om du inte har gjort det, eller öka din investering om du redan har börjat", förklarar hon.

Toris andra knep är att du inte behöver stå ut med att behålla den lön du alltid har haft. Hon berättar alltså att hon såg till att förhandla om sin lön regelbundet när hon hade ett 8-16-jobb och om det inte gick, så bytte hon jobb för att hon skulle få bättre lön.

Det tredje och sista rådet är att starta ett "side-hustle", som har blivit populärt på sociala medier de senaste åren, och det innebär i princip bara att göra ett litet företag som inte kräver det stora arbetet, förutom att ens vanliga arbete.
"Det här fantastiska (nu globala sjusiffriga) företaget som jag äger var en gång en "side-hustle", har hon konstaterat och samtidigt förklarat att det också är en självklar möjlighet att skaffa kapital för sina investeringar.

Flera tog emot Toris råd med applåder och en skrev så här: "[...] En dag kommer jag dit, men tack för informationen som kan hjälpa mig över mållinjen", och en annan skrev: "Du borde göra en 'mastarclass'. "

Men flera var också oense med den unga TikTokare och påpekade att hon fick det att låta lättare än det är, och en skrev så här: "Hur investerar jag utan pengar?" och en annan skrev: "Hur kan man investera om man är i djupa skulder?"

En tredje skrev lite humoristiskt: "Gråter med min låga lärarlön."