5 anledningar till att äta kiwi varje dag

Filip Grönroos

401 veckor sedan

|

07/11/2016
Livsstil
Foto: Polfoto/ Rikke Steenvinkel Nordenhof
Foto: Polfoto/ Rikke Steenvinkel Nordenhof
Älskar du kiwi? Då bör du läsa detta.

Kiwi smakar fantastiskt gott, men det finns fler anledningar att äta det. Det finns flera hälsofördelar med att inkludera det i din dagliga kost. Det skriver Newsner

1. Det är hälsosamt
Har du en hård mage kan kiwi sätta fart på systemet. Kiwi innehåller fibrer vilket bidrar till en hälsosam tarmmiljö. Kiwi innehåller dessutom ensymet actinidin. Detta ensym hjälper kroppen att bryta ner protein från bland annat kött och fisk.

2. Proppfull av c-vitamin
Kiwi är en c-vitaminbomb. C-vitamin stärker ditt immunförsvar och ger dessutom fina tänder. Kiwi innehåller 98 mg c-vitamin per 100 gram, vilket är mycket mer än apelsin som bara innehåller 63mg per 100 gram.

3. Motverkar cancer
Det kanske inte smakar så gott, med kiwiskalet är fullt av antioxidanter och falvonoider som skyddar cellerna i kroppen mot cancerframkallande DNA-skador. Nästa gång du äter kiwi kanske du inte ska kasta skalet?

4. Håller dig ung
Evig ungdom är en myt, men vissa saker kan bromsa kroppens åldrande. Kiwi innehåller massor av antioxidanter och vitamin E som är viktigt för att hålla dig ung och frisk så länge som möjligt.

5. Bra för hjärtat
Det är bevisat att 2-3 kiwis om dagen kan reducera risken för en blodpropp med hela 20%. Fruktens kärnor innehåller nämligen en helt speciell omega-3 fettsyra som skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar. Kiwi innehåller dessutom mycket potassium vilket bidrar till att stabilisera blodtrycket. Ät!