Botemedel mot alopeci?

PA

386 veckor sedan

|

20/02/2017
Även om vi inte har nått hela vägen fram till ett botemedel mot alopeci, som är en autoimmun sjukdom som kännetecknas av olika grader av håravfall, så finns det åtskilliga metoder för att förenkla sjukdomstillståndet. Rent medicinskt så är alopeci betecknad som en godartad åkomma, det vill säga att den drabbade har möjlighet att leva sitt liv fullt ut. Dock är det en extremt chockartad upplevelse att drabbas av just alopeci och detta leder till psykiska påfrestningar. Det är för att lindra dessa påfrestningar som olika hjälpmedel har framställts. I väntan på ett permanent botemedel så kan dessa hjälpmedel vara avgörande för individer som drabbats av olika grader av alopeci. Om du t.ex. har en mild form av alopeci så finns det olika krämer och även tabletter som sägs fungera. Sjukdomen väljer inte sina offer efter kön eller ålder och är därför mycket oförutsägbar. Men något som kan rekommenderas för alla, oavsett ålder, är att alltid se till att din tarmflora är hälsosam och aktiv. Detta är för att autoimmuniteten härstammar från just tarmarna och medel som innehåller tarmbakterier kan skapa en positiv utveckling.   Vissa drabbas senare i livet, medan andra får lära sig att leva med håravfall från en tidig ålder. Eftersom att varje individ är unik så gäller det att hitta den bästa lösningen för just dig. Om den psykiska påfrestningen blir för stor och tär på ditt självförtroende så kanske ett besök hos carlmlundh kan ta dig framåt och få dig att känna igen dig själv igen. Varför inte fixa en peruk för din fartfyllda vardag eller kanske en till den där festen som du har planerat i några månader? På Carl M Lundh får du expertråd och professionell hjälp utefter dina egna behov.   Peruk eller inte, se till att du omger dig med människor som får dig att vilja skrika av energi, som rycker upp dig när du tvivlar och som får dig att uppskatta dig själv på alla plan. Vi är alla unika och unikt bra på att vara precis oss själva. 

Även om vi inte har nått hela vägen fram till ett botemedel mot alopeci, som är en autoimmun sjukdom som kännetecknas av olika grader av håravfall, så finns det åtskilliga metoder för att förenkla sjukdomstillståndet. Rent medicinskt så är alopeci betecknad som en godartad åkomma, det vill säga att den drabbade har möjlighet att leva sitt liv fullt ut.

Dock är det en extremt chockartad upplevelse att drabbas av just alopeci och detta leder till psykiska påfrestningar. Det är för att lindra dessa påfrestningar som olika hjälpmedel har framställts. I väntan på ett permanent botemedel så kan dessa hjälpmedel vara avgörande för individer som drabbats av olika grader av alopeci. Om du t.ex. har en mild form av alopeci så finns det olika krämer och även tabletter som sägs fungera. Sjukdomen väljer inte sina offer efter kön eller ålder och är därför mycket oförutsägbar. Men något som kan rekommenderas för alla, oavsett ålder, är att alltid se till att din tarmflora är hälsosam och aktiv. Detta är för att autoimmuniteten härstammar från just tarmarna och medel som innehåller tarmbakterier kan skapa en positiv utveckling.

 

Vissa drabbas senare i livet, medan andra får lära sig att leva med håravfall från en tidig ålder. Eftersom att varje individ är unik så gäller det att hitta den bästa lösningen för just dig. Om den psykiska påfrestningen blir för stor och tär på ditt självförtroende så kanske ett besök hos carlmlundh kan ta dig framåt och få dig att känna igen dig själv igen. Varför inte fixa en peruk för din fartfyllda vardag eller kanske en till den där festen som du har planerat i några månader? På Carl M Lundh får du expertråd och professionell hjälp utefter dina egna behov.

 

Peruk eller inte, se till att du omger dig med människor som får dig att vilja skrika av energi, som rycker upp dig när du tvivlar och som får dig att uppskatta dig själv på alla plan. Vi är alla unika och unikt bra på att vara precis oss själva.