Detta geniala trick känner få svenskar till: Därför ska du gnugga ett äpple mot bilrutan

Skriven av Henrik R

40 veckor sedan

|

21/08/2023
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Därför ska du gnugga ett äpple mot bilrutan.

Har du någonsin funderat på att gnugga din bilruta med ett äpple? Det kanske låter konstigt, men det är faktiskt en gammal och smart metod, som är särskilt populär bland lastbilschaufförer.

Äppletricket har två fördelar. För det första kan du ta bort insekter från rutan med ett skuret äpple. Fruktsyran i äpplet löser upp insekterna enkelt. Men det smarta med äppletricket är att du i stort sett inte behöver använda dina vindrutetorkare.

Fruktsyran skapar en lotuseffekt på din ruta. Vattnet rullar helt enkelt av och klibbar inte fast på rutan. Det innebär att du kan fortsätta köra i regnväder utan torkare och fortfarande ha tillräcklig sikt.

För att uppnå denna effekt ska du skära ett äpple i två och torka den skurna ytan över din ruta. Prova detta gamla, men geniala trick nästa gång du har utsikt till regnväder på din bilresa. Det är särskilt lämpligt om du ska på bilsemester inom den närmaste tiden, särskilt med det växlande vädret vi har för tillfället.

Så här gör du:

  1. Hitta ett äpple

  2. Skär det i mitten

  3. Ta ena halvan och börja gnugga det mot vindrutan.

  4. Kör en tur i regnväder och se hur det har fungerat.

Folk bekräftar: Tricket fungerar faktiskt Till videon finns det flera i kommentarsfältet som bekräftar att detta äppletrick faktiskt fungerar. Användaren Stevenfaults4160 har fått den mest gillade kommentaren, där han skriver följande:

"Som lastbilschaufför i många år kan jag berätta att det fungerar. Jag använder det särskilt på vintern, där det också hjälper till att hålla snö och is borta från rutan. Det fungerar också på strålkastarna och speglarna," skriver han.

Klicka här för att komma tillbaka