Detta trick med en plastflaska kan spara dig för många pengar

Henrik R

45 veckor sedan

|

03/09/2023
Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Kan spara dig för många pengar.

Vi har alla varit där: köks- eller badrumssänkans avlopp börjar krångla, och vattnet rinner ut allt långsammare. Innan du ringer en dyr rörmokare finns det ett enkelt trick du kan prova, som kan spara dig mycket pengar.

Allt du behöver är en vanlig plastflaska.

Om ditt avlopp inte dränerar ordentligt kan en plastflaska vara till stor hjälp och spara dig ett besök hos rörmokaren. Först fyller du flaskan halvfull med vatten.

Du ska också fylla din diskbänk med vatten. Kom ihåg att täppa till hålet i toppen av diskbänken med en trasa. Nu ska du sätta den öppna plastflaskan så djupt som möjligt ner i ditt avlopp och trycka på flaskan flera gånger kraftigt i rad.

Med denna metod kommer ditt avlopp att bli befriat från smuts och kommer att dränera mycket bättre. Således har du sparat dig själv för ett besök hos rörmokaren. Kom ihåg att prova detta trick nästa gång ditt avlopp inte dränerar så bra.

Detta trick är inte bara smart, utan också miljövänligt, eftersom det inte kräver användning av kemiska avloppsrensare. Så nästa gång ditt avlopp är blockerat, kan du prova detta trick innan du ringer efter professionell hjälp. Det är enkelt, billigt och effektivt.

Men kom alltid ihåg att vara försiktig när du arbetar med ditt hemmas VVS-system. Om du är osäker, eller om ditt avlopp fortfarande är blockerat efter att ha provat detta trick, är det alltid en bra idé att kontakta en professionell.

Du kan se hur tricket fungerar i praktiken i videon nedan. Du kan också se fler smarta tricks i videon nedan.