En kock visar nu hur du enkelt gör potatismos utan klumpar.
Just nu läser andra
I jakten på att göra matlagningen enklare letar många efter smarta tips och knep.
Från tidsbesparande skärmetoder till geniala förvaringslösningar finns det en uppsjö av kreativa idéer som kan förvandla även det mest krångliga köksarbetet till en lek.
Nu har en kocks smarta metod för att göra silkeslen potatismos blivit viral.
Den kända professionella kocken Andy, mer känd som Andy Cooks, har delat sin hemlighet bakom perfekt ”silkeslen potatismos”, vilket har fångat uppmärksamheten hos över 11 miljoner tittare på hans populära TikTok-konto.
Läs också
Det skriver Mirror.
Andy, som har byggt upp en följarskara på över 3,7 miljoner på YouTube och över 5 miljoner på TikTok, rekommenderar något överraskande: Låt bli att skala dina potatisar.
”Gör bara ett litet snitt runt mitten och lägg sedan i kallt vatten, inte varmt, och glöm inte att krydda dem,” instruerar han, medan han lägger till en stor nypa salt.
Koktiden beror på potatisens storlek, men Andy råder att hälla av dem när de är ”mjuka nog för en gaffel”. Ett viktigt steg är att låta dem ånga några minuter efter kokningen för att säkerställa att de är helt tillagade. När potatisarna är klara, bör skalet kunna dras av utan besvär.
För att uppnå den önskade silkeslena texturen, föreslår Andy att använda en potatispress istället för en traditionell potatisstöt. ”Det kommer att göra din mos mycket jämnare,” förklarar han.
För extra släthet rekommenderar han att använda en trumsil, även om han medger att han sällan gör detta hemma.
Den sista hemligheten till ett perfekt mos? Massor av varm mjölk och smör. ”Om det är kallt, får det bara potatisen att stelna,” säger Andy.
Slutligen lägger han till mer kryddor för att fullborda rätten. Resultatet är en potatismos så slät och silkeslen att den imponerar även på de mest skeptiska matälskarna.
Alle i kommentarerna håller med, och en skriver: ”Ska göra det ikväll till min mamma, det blir bra för henne att äta utan sina löständer, tack så mycket!”
Medan en annan tillägger: ”Utan tvekan vet jag att det smakar mycket gott, men jag gillar att ha textur med min potatismos, men 100% det här ser bra ut.”
Hur vill du ha din potatismos?