Felix kontra Heinz: En djupdykning i ketchupernas olika smakprofiler

Skriven av Henrik R

47 veckor sedan

|

03/07/2023
En djupdykning i ketchupernas olika smakprofiler

Vilken ketchup smakar bäst - Felix eller Heinz? Det är en evig fråga som ofta leder till splittrade meningar, antingen hemma eller på arbetsplatsen. Många har ett klart läger, Felix eller Heinz, och menar att skillnaden är avgörande.

Skillnaden mellan de två ketchuperna ligger främst i innehållsförteckningen. Ingredienserna kan variera något beroende på specifika produktvarianter, men generellt sett finns det en del likheter och skillnader mellan Heinz och Felix tomatketchup.

Felix tomatketchup innehåller 60 procent tomatpuré, ättika, socker, salt och kryddextrakt, bland annat cayennepeppar, kryddnejlika och kanel.

Heinz tomatketchup består däremot av 61 procent tomatpuré, vinäger, socker, salt och krydd- samt örtextrakt.

Som det framgår, är den stora skillnaden mängden tomatpuré och om det är ättika eller vinäger i ketchupen, samt vilka kryddor och örter som används.

Men vilken är egentligen godast? Det är upp till dina smaklökar att avgöra. För även om innehållet skiljer sig åt något, kan smaken vara delad. Oavsett om du är team Felix eller team Heinz, har båda sina unika karaktäristiker som lockar olika smakpreferenser.