Folk lägger skedar på gräsmattan eller framför huvudentrén: Därför bör du göra detsamma

Skriven av Henrik R

42 veckor sedan

|

20/08/2023
Livsstil
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Därför bör du göra detsamma.

Det kanske låter lite konstigt, men det finns en mening med galenskapen. Det kan vara mycket användbart att placera en sked i din trädgård, om du bara förbereder den lite.

Allt fler lägger skedar i sina trädgårdar eller framför sina dörrar. Det kanske verkar lite tokigt, men när du känner till orsaken till det, kommer du förmodligen att börja göra detsamma. Det kräver inte mer än en sked, lite socker och vatten.

Tricket är så enkelt att det nästan verkar för bra för att vara sant. Allt du behöver göra är att ta en sked, lägga lite socker på den och tillsätta lite vatten. Detta skapar en enkel sockervattenlösning som bin och humlor kan använda för att återuppbygga sina energireserver.

Bin och humlor är avgörande för vårt ekosystem, eftersom de bidrar till pollinering av många av de växter vi är beroende av. Men dessa små insekter kan ibland få slut på energi och ha svårt att hitta tillbaka till sina bon.

Genom att ge dem tillgång till sockervatten kan du hjälpa dem att återuppbygga sin energi och öka deras överlevnadschanser.

Det är lätt att sätta upp denna räddningsstation i din egen trädgård. Först tar du en sked (alternativt ett lock av något slag) och lägger ett lager socker på den. Sedan tillsätter du lite vatten för att göra en sockervattenlösning. Placera skeden någonstans i din trädgård där bina lätt kan hitta den. Och det är allt! Du har nu skapat en enkel räddningsstation för trötta bin.

Klicka här för att komma tillbaka till förstasidan