Gör du också dessa tre mycket vanliga misstag när du använder din diskmaskin?

Skriven av Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De flesta gör dessa misstag.

Diskmaskinen är ett älskat hjälpmedel i många kök. Det mekaniska underverket förvandlar den tråkiga sysslan som disken vanligtvis är till en mycket mer överskådlig uppgift som kan avklaras i ett nafs.

Dock har det visat sig att många alltför ofta använder diskmaskinen på ett olämpligt sätt. Misstagen görs helt utan att man tänker på det, men resultatet blir tyvärr att tallrikar och bestick blir sämre rengjorda.

De nedanstående tre råden är inte bara fördelaktiga för ditt porslin. Om du följer dem kan de också ha en positiv effekt på din plånbok. Diskmaskinen är nämligen en av de stora energiförbrukarna i hemmet, och bättre diskresultat kan potentiellt spara dig några diskomgångar och därmed göra energiräkningen lite mindre.

Detta skriver det brittiska The Mirror.

Det första vanliga misstaget är att skölja av tallrikar och kastruller innan de sätts i diskmaskinen. Enligt experter från AO, som är ett företag för hushållsapparater, kan detta faktiskt göra mer skada än nytta. Detta beror på att om diskmedlet inte har några matrester att angripa, så kan konsekvensen bli att glasen blir grumliga.

Ett annat mycket vanligt misstag handlar om hur koppar och glas placeras i maskinen. Man bör nämligen inte placera koppar och glas över de små utstickande pinnarna i diskmaskinen, utan istället mellan dem. På detta sätt säkerställer man en optimal rengöring och minimerar samtidigt risken för skador på porslinet.

Det tredje rådet handlar om hur tallrikar och fat placeras i diskmaskinen. AO rekommenderar i detta sammanhang att tallrikar och fat ska placeras så att de är vända mot mitten av diskmaskinen.