Han lägger en halv lök i varmt vatten: Orsaken är ett rent städgenidrag

10/02/2024 10:20

Ida Hansson

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Så kan man också spara pengar på rengöring.

Mest läst idag

Glöm allt om dyra rengöringsmedel och specialutrustning. När det kommer till att putsa fönster, visar det sig att lösningen kan vara lika enkel som ett besök i grönsakslådan.

En ny viral video har vänt upp och ner på traditionella städmetoder genom att introducera ett osannolikt verktyg för kampen mot smutsiga fönster: en lök.

Enligt en "hushållsexpert" kan det att skära en skiva av en lök och gnugga den direkt på glaset inte bara ta bort envis smuts, utan också lämna fönstret skinande rent utan ränder.

Som ett alternativ erbjuder experten en annan metod där ett halvt lök läggs till i vattnet som sedan används för att tvätta fönstren efter en halvtimmes väntetid.

Denna otraditionella metod har snabbt fångat internets uppmärksamhet, och många ställer sig nu frågan: Är lök det hemliga vapnet i kampen för kristallklara fönster?

Förutom att vara en oväntad hjälp i städarsenalen är lök också en ekonomisk och miljövänlig lösning. Med denna metod kan hushåll över hela landet ta steg mot en mer hållbar städrutin, utan att offra effektiviteten.

Så nästa gång du står inför utmaningen att putsa fönster och vill undvika frustrationen över ränder, kan det vara värt att överväga en lök. Inte bara kommer dina fönster att bli strålande rena, men du kommer också att ha en rolig historia att dela med vänner och familj.

Har du modet att prova detta geniala städtrick? Det kan mycket väl revolutionera ditt sätt att putsa fönster och visa att ibland är de bästa lösningarna de mest överraskande.