Hon la 500 000 kr på snabbmat: 9 månader senare går hon inte att känna igen

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

24/07/2023
Livsstil
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hon var så beroende av McDonald’s att hon åt tre Bic Mac-menyer om dagen med extra pommes – som en måltid. Men en dag fick hon nog. 107 kg och 9 månader senare går hon inte att känna igen!

28-åriga Elle Goodall från Queensland, Austrailen, var så beroende av snabbmat från McDonald’s att hon på åtta år spenderade  över en halv miljon kr där.

Till en måltid kunde hon äta tre Big Mac-menyer och en extra portion pommes frittes. Men när hon gick till läkaren och vägde 184 kg fick hon ett hälsovarning som hon inte kunde ignorera.

Det skriver Daily Mail.

Hon blev diagnostiserad med typ 2-diabetes.

"Mitt McDonald’s-beroende var helt okontrollerbart. Om jag inte åt friterad mat så tänkte jag på det," minns Elle Goodall.

Det var en ond cirkel. När hon var trött efter jobbet orkade hon inte laga mat. Så hon och maken tog med mat hem från snabbmatsrestaurangen.

Snart blev en dag med snabbmat i veckan till tre. Till sist var dag.

Köket hemma användes aldrig.

Artikeln fortsätter under fotot. 

Hennes problem med vikten började när hon i tonåren slutade som tävlingssimmare. Elle Goodall fortsatte nämligen med samma kosthållning som när hon tränade simning på hög nivå.

"Det låter knasigt, men inte ens när jag köpte supersizekläder tänkte jag att jag hade stort problem. Men jag använde det mesta av mina pengar till att äta."

Det var först när hon gick till läkaren för influensa, och läkaren övertalade henne till en mer generell hälsokontroll, som det gick upp för henne hur det stod till. I flera månader provade hon att gå ner i vikt.

Med protein-shakes, medicin och träning. Inget hjälpte. Tankarna kretsade hela tiden kring snabbmat.

Artikeln fortsätter under fotot. 

Till slut bestämde sig Goodall för en gastic bypass, som gör magsäcken mindre och leder till viktnedgång. Hon skaffade också en personlig tränare.

Tränaren hjälpte henne att för ett triathlonlopp, som hon genomförde när hon vägde 140 kg.

Under de nio månader som har gått sen operationen har hon dessutom bytt ut MvDonald’s-maten mot en strikt raw food-diet. Nu väger hon 76 kg.

Artikeln fortsätter under fotot. 

"Jag har gått ner mer i vikt än vad hela min kropp väger idag, och jag är stolt över vad jag har lyckats med," säger hon.