Rengöringsknepet som får ditt hem att glänsa - med hjälp av potatischips

Henrik R

52 veckor sedan

|

15/07/2023
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ett oväntat rengöringsverktyg som du redan har i skafferiet.

Vi har alla varit där - du har precis avslutat en lång dag och det sista du vill göra är att städa. Men vad om vi sa att det fanns ett roligt och unikt sätt att rengöra ditt hem som inte bara gör jobbet lättare, men också ger dig en ursäkt att öppna en påse chips?

Det är rätt, potatischips kan faktiskt vara ditt nya favoritrengöringsverktyg. Det kan låta konstigt, men det är sant. Chipsens oljiga yta är perfekt för att plocka upp damm och smuts, särskilt på svåråtkomliga ställen som tangentbord och TV-skärmar.

Så här gör du: 

Öppna en påse chips, ät några (för energi, naturligtvis), och använd sedan resten för att torka av dina dammiga ytor. Var försiktig så att du inte trycker för hårt och skadar dina prylar. När du är klar, glöm inte att torka av ytan med en fuktig trasa för att ta bort eventuell överbliven olja.

Detta knep är inte bara effektivt, det är också ett roligt sätt att göra rengöring lite mindre tråkigt. Och vem vet, kanske du hittar fler kreativa användningsområden för dina favoritsnacks!

Kom ihåg, det är alltid viktigt att testa nya rengöringsmetoder på en liten, osynlig yta först för att säkerställa att de inte skadar dina ägodelar. Och naturligtvis, ät inte chipsen efter att du har använt dem för att städa!

Så nästa gång du behöver städa, varför inte ge detta unika rengöringsknep ett försök? Du kanske blir förvånad över hur effektivt det är!"