Så håller du ditt duschgolv rent

Skriven av Ida Hansson

Att hålla ditt duschgolv rent eliminerar "äckel-faktorn" och säkerställer att din duschupplevelse är mer avkopplande än avskräckande.

Ingenting förstör lugnet i en dusch som synen av ett smutsigt golv. Här är hur du säkerställer att ditt duschutrymme förblir en fristad, inte en källa till avsky.

Rutinmässig rengöring och svåra fläckar

Regelbunden rengöring är hemligheten till ett skinande rent duschgolv. Frekvent uppmärksamhet förhindrar att tvålrester och smuts får fäste. Men vad gör man när en standardrengöring inte är tillräcklig?

För sådana tillfällen, beväpna dig med icke-slipande rengöringsmedel som diskmedel eller en kommersiell duschrengörare. För envisa fläckar, vänd dig till hushållsprodukter som bikarbonat, vinäger eller väteperoxid. Mjuka rengöringsverktyg är ett måste för golv av glasfiber, medan fog kräver en styvare borste.

Kom ihåg att noggrann sköljning och torkning är avgörande efter varje rengöring.

Speciell omsorg för glasfiber och kakel

Försummade golv av glasfiber eller envisa fläckar kan behöva lite mer arbete. Var inte orolig, för de där märkena på ditt glasfibergolv kan möta sin överman med några smarta hushållsknep.

Bikarbonat: Blanda bikarbonat med vatten till en pasta, applicera på fläckar och låt verka några timmar. Skrubba försiktigt och skölj för en ren yta.

Vinäger: Applicera vit vinäger på tvålrester och kalkfläckar. Låt det verka, skrubba lätt och skölj för en förnyad glans.

Väteperoxid: Täck envisa fläckar med en trasa dränkt i väteperoxid över natten - undvik direkt applicering. Skölj av nästa dag för ett klart resultat.

Klorin: För ihärdig mögel, applicera försiktigt klorin, vänta kort och skölj noggrant. Använd skyddsutrustning och undvik att blanda med andra rengöringsmedel för att förhindra ångor.

Bevara glansen

Att hålla ditt duschgolv i toppskick är enklare med regelbunden underhåll. Veckostädning, omgående fläckborttagning och periodisk tätning av fog kan spara dig tid och ansträngning i längden.

Efter duschen kan en snabb sköljning ta bort kvarvarande tvål, medan att hålla området torrt avvärjer mögel och svamp. Förvånansvärt nog kan bilpolish återställa glasfibergolv och ge tillbaka deras glans.

En ren start varje dag

Ett rent duschgolv är grundläggande för en uppfriskande duschupplevelse.

Genom att införliva dessa rengörings- och underhållstips kommer du att säkerställa att din dusch förblir en plats för avkoppling och förnyelse. Oavsett om du hanterar glasfiber, kakel eller bekämpar tuffa fläckar, kan rätt tillvägagångssätt göra all skillnad.