Salt under sängen: En hemlig metod

Skriven av Henrik R

48 veckor sedan

|

09/07/2023
Salt under sängen: En hemlig metod

Salt har tusentals användningsområden, ofta i köket, men det finns en speciell anledning till att du bör placera det under din säng. Salt har en absorberande funktion som kan användas i olika delar av ditt hem, inte bara i matlagningen.

Ett av dessa områden är sovrummet.

Ett problem som plågar många människor är fukt. För mycket luftfuktighet kan leda till mögel, vilket har negativa effekter på vår hälsa.

De mest tydliga tecknen på fukt under året är ökad värme, ökat mögel, fysiska symptom, förändringar i rummet som leder till skador, vattenpölar, allergier och mycket mer.

Här kommer salt till undsättning. Ett mycket enkelt trick med salt kan vara till stor hjälp. Häll ett kilo grovt salt i en skål, gärna en stor, och låt den stå under sängen eller i sovrummet för att absorbera all fukt. Efter ett par dagar bör du kunna se en skillnad på skålen, och om saltet i skålen blir mörkt eller vått, är det dags att byta ut skålen.

Detta indikerar att det är fuktigt i rummet.

Salt är en mycket viktig del av vår matlagning och olika kulturer har använt det för att smaksätta sin mat i århundraden. Det är nu närvarande i alla våra hem.

Men dess användning sträcker sig bortom köket. Dess absorberande egenskaper gör det till ett effektivt verktyg för att bekämpa fukt i hemmet.