Ikoniska ”Ensam Hemma”-huset till salu: En rundtur i filmvärldens kända hem

Johanna Ekman

3 veckor sedan

|

28/05/2024
Nöje
Foto: Wiki Commons
Foto: Wiki Commons
Den ståtliga tegelvillan i georgiansk stil som var med i "Ensam Hemma" är nu till salu.

Det ikoniska huset där den unge Kevin McCallister blev lämnad kvar när hans familj åkte på julresa till Paris 1990 är nu till salu.

Detta är den berömda villan från den älskade julfilmen "Ensam Hemma", där barnskådespelaren Macaulay Culkin blev ett känt namn genom att spela pojken som försvarade sitt hem mot tjuvarna.

Enligt NBC ligger huset i en förort till Chicago, precis som i filmen. Fastighetsmäklaren som hanterar försäljningen uppger att fastigheten täcker över 800 kvadratmeter.

Potentiella köpare behöver djupdyka i fickorna för att förvärva detta ikoniska hus, som nu är listat för 5,25 miljoner dollar.

Foto: Zillow

Priset inkluderar fem sovrum, sex badrum, två vardagsrum, ett kök, en hemmabio, ett garage för tre bilar och en basketplan, enligt fastighetsmäklaren.

Foto: Zillow

Beläget på 671 Lincoln Avenue i Winnetka, såldes huset senast 2012, när de nuvarande ägarna köpte det för 1,25 miljoner dollar. Huset renoverades 2018, men ägarna såg till att bevara dess mest ikoniska drag.

Det är dock värt att notera att endast husets exteriör användes vid filminspelningen av "Ensam Hemma". Alla inomhusscener filmades på kulisser byggda i en övergiven skola i Illinois.

Foto: Zillow

Foto: Zillow

Kevins plats på Hollywoods Walk of Fame

"Ensam Hemma" blev den mest inkomstbringande komedifilmen i biograferna när den hade premiär 1990, och den fortsätter att vara en julfavorit för miljoner människor runt om i världen.

Macaulay Culkin, som spelade Kevin, medgav senare att han hade svårt med den berömmelse som följde. Som ett resultat håller han en låg profil idag och anser sig vara pensionerad från Hollywood.

År 2023 hedrades Culkin med en stjärna på Hollywood Walk of Fame, vilket säkrade hans plats bland de största filmstjärnorna.