19-åring försvunnen i tre veckor: Nu uppdaterar familjen

Johanna Ekman

1 vecka sedan

|

08/07/2024
Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Nu kommer familjen med en uppdatering.

I tre veckor har polisen kämpat febrilt mot klockan för att hitta den 19-åriga Jay Slater, som försvann på semesterön Teneriffa.

Trots deras ihärdiga insatser finns det fortfarande inga spår efter den unga brittiska mannen, som senast sågs måndagen den 17 juni, efter en helg med nya bekantskaper.

Jay Slater lämnade sina nya vänner tidigt på morgonen för att ta bussen tillbaka till sin semesterlägenhet. Men något gick väldigt fel.

I ett samtal med vännen Lucy Law berättade Jay att hans telefon nästan hade laddat ur och att han var desorienterad. Han nämnde också att han hade skurit sig på benet på en kaktus.

Kort därefter blev telefonen tyst och Jay rapporterades försvunnen.

Polisens sökningar har koncentrerats kring en djup ravin som leder ner till havet - Jays sista kända plats. Sökinsatsen inkluderade drönare, helikoptrar och hundpatruller, men efter två veckors intensivt arbete avbröts sökandet.

Nu återstår bara några få spår av sökningen, i form av några affischer och en enskild polisbil vid några busshållplatser längs huvudvägen.

Sätter sitt hopp till jägarna

Familjen Slater sätter nu sitt hopp till de lokala jägarna, som snart börjar jaktsäsongen på rapphöns. Enligt en lokal kvinna från byn Los Carrizales kan jägarna och deras hundar vara nyckeln till att hitta Jay.

"Det kommer att vara fler personer i området och större chans att hitta honom," säger kvinnan till Sky News.

Jays föräldrar har bott på Teneriffa sedan han försvann och har upprättat en GoFundMe-sida för att samla in pengar till sökandet. Mamman, Debbie Duncan, har uttryckt stor tacksamhet för allt stöd familjen har fått.