20 anledningar till att du ska använda kokosolja varje dag

Skriven av Henrik R

Du kan använda det på din bebis rumpa, som smörjningsmedel för att köksluckorna inte ska knaka och som en energibooster istället för kaffe eller läsk. Den naturliga oljan har hundratals användningsområden och massor av positiva effekter på hälsen. Är är 30 av de mest överraskande användningsområden som du antagligen aldrig tänkt på. 1. Kan användas vid hög värme Många oljer tål inte värmen på stekpannan eller i ugnen. Kokosolja klarar dock detta helt utan problem utan att det skapas hälsofarliga ämnen vid uppvärmning. 2. Hälsosamt alternativ till smör Du kan använda det på mackan istället för smör. Det smakar också gott i kaffet elelr teet istället för mjölk. 3. Ät en sked varje dag Detta ger dig extra energi och är väldigt bra för hälsan av en rad anledningar. 4. Skrubba ansiktet Lägg till grovt salt och du har gjort en ansiktsskrubb till en bråkdel av priset och helt utan farliga kemikalier. Kokosolja ger din hud en fantastisk lyster. 5. Farväl smink Varför spendera pengar på sminkborttagning när kokosolja fungerar precis lika bra? 6. Förebygger bristningar Genialt till gravida kvinnor som vill hålla sin hud smidig, mjuk och fri från bristningar. 7. Glidmedel Överraskande, vi vet. Kokosolja kan användas i sovrummet - också här slipper du farliga biprodukter. 8. Gör huden mjuk Kan användas på hela kroppen som babylotion efter bad. Efteråt är huden lika mjuk som på en bebis rumpa. 9. När vi ändå pratar om barnrumpor Det kan förhindra utslag från blöjor och är ett bra alternativ till dyra krämer. 10. Perfekt massageolja Kokosolja är varken klibbigt eller fett och har en fantastisk doft. 11. Efter stranden Helar huden efter solen. 12. Torra fötter Om du har torra hälar är kokosolja svaret. Detta gäller egentligen all torr hud. 13. Mirakel i håret Det kan användas som hårinpackning. Låt det sitta i håret över natten och dina lockar blir silkesmjuka. Det motverkar dessutom mjäll då det innehåller laurinsyra som är svamp- och bakteriedödande. 14. Som tandkräm Kokosolja är antibakteriellt och motverkar dålig andedräkt, gula tänder och er generellt bra för munhygienen. 15. På sår Det påskyndar läkandet av sår när du har gjort dig illa. 16. Ögonkräm Förebygger rynkor och påsar under ögonen. 17. Skyddar ditt läder Smörj på din väska, dina skor eller annat läder så håller den längre. 18. Så att det inte knakar Använd det på gångjärnen på dörrar eller skåp så slutar det knaka. 19. Stärker dina naglar Ger finare och starkare nagelband och naglar. 20. Som deoderant Naturligt medel mot svett. Blanda i lite bakpulver så kommer du dofta ljuvligt.

Du kan använda det på din bebis rumpa, som smörjningsmedel för att köksluckorna inte ska knaka och som en energibooster istället för kaffe eller läsk.

Den naturliga oljan har hundratals användningsområden och massor av positiva effekter på hälsen.

Är är 30 av de mest överraskande användningsområden som du antagligen aldrig tänkt på.

1. Kan användas vid hög värme

Många oljer tål inte värmen på stekpannan eller i ugnen. Kokosolja klarar dock detta helt utan problem utan att det skapas hälsofarliga ämnen vid uppvärmning.

2. Hälsosamt alternativ till smör

Du kan använda det på mackan istället för smör. Det smakar också gott i kaffet elelr teet istället för mjölk.

3. Ät en sked varje dag

Detta ger dig extra energi och är väldigt bra för hälsan av en rad anledningar.

4. Skrubba ansiktet

Lägg till grovt salt och du har gjort en ansiktsskrubb till en bråkdel av priset och helt utan farliga kemikalier. Kokosolja ger din hud en fantastisk lyster.

5. Farväl smink

Varför spendera pengar på sminkborttagning när kokosolja fungerar precis lika bra?

6. Förebygger bristningar

Genialt till gravida kvinnor som vill hålla sin hud smidig, mjuk och fri från bristningar.

7. Glidmedel

Överraskande, vi vet. Kokosolja kan användas i sovrummet - också här slipper du farliga biprodukter.

8. Gör huden mjuk

Kan användas på hela kroppen som babylotion efter bad. Efteråt är huden lika mjuk som på en bebis rumpa.

9. När vi ändå pratar om barnrumpor

Det kan förhindra utslag från blöjor och är ett bra alternativ till dyra krämer.

10. Perfekt massageolja

Kokosolja är varken klibbigt eller fett och har en fantastisk doft.

11. Efter stranden

Helar huden efter solen.

12. Torra fötter

Om du har torra hälar är kokosolja svaret. Detta gäller egentligen all torr hud.

13. Mirakel i håret

Det kan användas som hårinpackning. Låt det sitta i håret över natten och dina lockar blir silkesmjuka. Det motverkar dessutom mjäll då det innehåller laurinsyra som är svamp- och bakteriedödande.

14. Som tandkräm

Kokosolja är antibakteriellt och motverkar dålig andedräkt, gula tänder och er generellt bra för munhygienen.

15. På sår

Det påskyndar läkandet av sår när du har gjort dig illa.

16. Ögonkräm

Förebygger rynkor och påsar under ögonen.

17. Skyddar ditt läder

Smörj på din väska, dina skor eller annat läder så håller den längre.

18. Så att det inte knakar

Använd det på gångjärnen på dörrar eller skåp så slutar det knaka.

19. Stärker dina naglar

Ger finare och starkare nagelband och naglar.

20. Som deoderant

Naturligt medel mot svett. Blanda i lite bakpulver så kommer du dofta ljuvligt.