Äntligen: Busschaufförer får bära shorts efter kritiken mot strikta klädkoden

Henrik R

52 veckor sedan

|

14/07/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Busschaufförer får bära shorts efter kritiken mot strikta klädkoden

Förra sommaren var det många busschaufförer som uttryckte stark kritik mot den strikta klädkoden att bära byxor under värmeböljan. Nu kommer beskedet att Skånetrafiken har fattat beslut om att det är tillåtet att bära shorts under arbetstid, rapporterar P4 Malmöhus.

Under sommarmånaderna kan det bli väldigt varmt att bära långbyxor i bussen, vilket har lett till önskemål om att få bära kortbyxor på jobbet. Men tidigare var det inte tillåtet att bära shorts under arbetstid.

Busschauffören Thomas, som har arbetat som busschaufför i över tjugo år, väckte stor uppståndelse förra året när han valde att jobba i kjol. Detta eftersom bussbolaget han jobbar för sade nej till att han skulle jobba i shorts.

Flera bussbolag har fått kritik för sin strikta klädkod. 2017 rapporterade flera medier om busschauffören Göran som också körde kjol i protest. Göran arbetade för företaget Transdev.

Nu har Skånetrafiken valt att ändra i reglerna och tillåta shorts under arbetstid. Busschauffören Alaa Bassam och hans kollegor är nöjda över beslutet.

"Det är friare, det är skönare, kallare", säger busschauffören Alaa Bassam till P4 Malmöhus.