Chock i Wimbledon: 8-årig flicka död i tragisk olycka

Skriven av Henrik R

46 veckor sedan

|

07/07/2023
London är i chock.

London är i chock efter en tragisk händelse som inträffade i Wimbledon. En Land Rover körde in i en skolbyggnad, vilket resulterade i att en åttaårig flicka miste livet. Händelsen har lämnat Storbritannien i djup sorg och förvirring.

Kvinnan i 40-årsåldern som satt bakom ratten har gripits för vårdslöst körande. Enligt rapporter behandlades sexton personer på platsen, medan tio hastigt fördes till ett närliggande sjukhus. Flera av dem befinner sig i kritiskt tillstånd.

Polisen har ännu inte kunnat fastställa varför kvinnan körde in i skolbyggnaden. Clair Kelland, polischef i sydvästra London, har dock bekräftat att det inte rör sig om en terrorrelaterad handling.

"Denna tragiska nyhet har skakat oss alla, och våra tankar går till flickans familj och vänner, samt alla som berörts av dagens tragedi," säger hon.

Händelsen inträffade på en skola där flickor mellan fyra och elva år studerar. Enligt uppgifter lekte barnen på gräset när bilen plötsligt kom körande. Tjugo ambulanser och en helikopter kallades till platsen för att hantera situationen.

Enligt skolans hemsida var torsdagen den sista skoldagen före sommarlovet för de yngsta eleverna mellan fyra och åtta år. Denna tragiska händelse har förvandlat vad som skulle ha varit en dag av firande till en dag av sorg och förlust.

Polisen fortsätter sin utredning för att fastställa de fullständiga omständigheterna kring händelsen. Mer information kommer att tillhandahållas när den blir tillgänglig.