Chockbesked från TV4

Henrik R

44 veckor sedan

|

08/09/2023
Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nya chockbesked från TV4

TV4 har nyligen meddelat att det populära programmet "Parlamentet" kommer att pausas och inte sändas denna höst.

Detta besked kommer i kölvattnet av flera andra program som också har lagts på is av kanalen, inklusive "Karl Fredrik på Österlen."

Enligt Johan Janrell-Aspnäs, producent för "Parlamentet," är pausen en del av en större strategi för att ta ett "nytt grepp" på programmet.

"Det kommer säkert tillbaka i tablån något annat år. Det är inte första gången," säger han.

Bakgrunden till dessa förändringar är de sparkrav som drabbat TV4, vilket kommer att resultera i en personalminskning med över 100 personer och en paus för flera populära program.

Förutom "Parlamentet" har TV4 också meddelat att program som "Let's Dance," "Talang," och "Wild Kids" kommer att pausas.

Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, har uttalat sig om dessa beslut och förklarat att de är nödvändiga för att förnya kanalens innehåll och komma tillbaka med "ny energi."

TV4:s beslut att pausa "Parlamentet" och andra program har väckt många frågor om kanalens framtid och strategi. Medan vissa ser det som en möjlighet för förnyelse, finns det också de som ifrågasätter beslutets långsiktiga konsekvenser för både tittare och anställda.

Det återstår att se hur dessa förändringar kommer att påverka TV4:s position på den svenska mediamarknaden.