Dryck som säljs på Hemmakväll förbjuds

Skriven av Henrik R

38 veckor sedan

|

23/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dryck som säljs på Hemmakväll förbjuds.

Hemmakväll har nyligen upplevt en enorm framgång med försäljningen av en specifik energidryck, Prime. Denna dryck, som lanserades av Youtubeprofilerna Logan Paul och KSI, har blivit otroligt populär trots sitt höga pris på 100 kronor per burk.

Men nu har försäljningen av Prime stoppats med omedelbar verkan.

Prime har blivit en sensation, särskilt på Hemmakväll i Uppsala. Butikschef Angelika Karlberg berättade för UNT att kunder har rest långa sträckor bara för att ta en bild av drycken. Men nu är det roliga över.

Prime Energy har visat sig innehålla ämnet L-teanin, som enligt EU endast får användas i kosttillskott.

Livsmedelsverket har bekräftat stoppet. Statsinspektören Jenny Johansson från myndigheten berättade för Uppsala-tidningen att Prime Energy har varit föremål för en RASFF-notifiering, vilket är EU:s varningssystem om osäkra livsmedel.

Drycken har dragits tillbaka från marknaden och får inte säljas längre.

Hemmakväll i Skellefteå har också förbjudits att sälja drycken. Butikschef Filippa Eriksson berättade för Norran att de har flera flaskor kvar på lager som de nu inte vet vad de ska göra med.

Prime lanserades förra året av influerarna Logan Paul och KSI och blev snabbt en stor framgång. Efterfrågan har varit enorm, särskilt bland ungdomar. Föräldrar har rapporterat att barn och ungdomar säljer drycken vidare för 20 kronor per klunk.

En anställd på en matbutik i Stockholm berättade för Expressen att "alla vill ha dem".

Men nu, med förbudet på plats, är det oklart vad som kommer att hända med Prime och dess framtid på marknaden.