Emma lämnade sin hund på ett hundpensionat: Det som hände lämnade henne förtvivlad

Skriven av Jakob A. Overgaard

56 veckor sedan

|

18/05/2023
Nyheter
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Emma trodde naturligtvis att hennes hund, Taylor, var i goda händer när hon lämnade sin 10 månader gamla dalmatiner på ett hundpensionat. Tyvärr var det inte fallet. Senare på dagen fick hon ett tragiskt telefonsamtal.

34-åriga Emma Lee från Lancaster hade lämnat sin älskade dalmatiner på hundpensionatet 'A&T Trained Dogs' Heronswood Canine Retreat'. Senare under dagen ringde dock telefonen. Den endast tio månader gamla hunden var död!

Trots att händelsen redan inträffade den 27 januari 2022, har Emma på grund av den efterföljande utredningen först nu känt för att berätta för omvärlden om upplevelsen.

Enligt Emma var dalmatinern familjens medelpunkt: "Hon var vår lilla flicka och vår allra bästa vän. Hon reste överallt med oss, och vårt liv kretsade kring henne och den tid vi hade tillsammans. Vi har inga barn, så hon var vårt barn."

Utredningen mycket noggrann

Emma berättar i ett Facebook-inlägg att hon är mycket nöjd med polisutredningen.

Det enda Emma visste när utredningen började var att Taylor enligt pensionatet hade blivit dödad av en äldre hund.

Det fanns inga förklaringar om hur det hände och ingen video av händelsen, trots att pensionatet hade flera kameror.

Efter polisutredningen kan Emma Lee och hennes man dra slutsatsen att pensionatet har överträtt vissa delar av deras hunddagislicens. Det har resulterat i att pensionatet har fått en skriftlig varning.

Emma tror själv att Taylor blev biten till döds av en av pensionatets egna hundar, och det kan vara anledningen till att det plötsligt inte fanns några inspelningar av händelsen.

Efteråt har pensionatet beklagat att det har funnits vissa tekniska problem som inte har varit åtgärdade. Trots det varnar Emma och hennes man för att använda pensionatet.

"Hundägare gör klokare val än vi gjorde. Låt dig inte luras av reklamkampanjer eller fina byggnader", avslutar Emma Lee sitt inlägg.