En före detta kunglig kock avslöjar nu att det är ett misstag att lägga korvar på grillen

Skriven av Henrik R

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Sommarvädret har verkligen börjat göra sig känt, och det har fått många svenskar att ta fram grillen.

En av de stora favoriterna att lägga på grillen är korv, men faktum är att det inte är en bra idé att grilla dem. I alla fall inte om de ska bli riktigt goda.

Så lyder budskapet från ingen mindre än Jeff Baker, som är före detta kock åt Drottning Elizabeth II.

Han förklarar att det är ett klart misstag att lägga korvar på grillen, och att man istället bör tillaga dem på ett annat sätt. Enligt den tidigare kungliga kocken och nuvarande utvecklingschefen på Farmison & Co händer det med korvar på grillen att den höga värmen bränner skinnet innan korvarna hinner bli ordentligt stekta inuti.

Det resulterar i att korvens yttre får en hård/trög yta.

Han ger dock ett råd om hur man tillagar den "perfekta" korven.

Man ska steka dem i en panna, där man tillsätter motsvarande en tesked anka- eller gåsfett. De ska stekas i cirka 10 till 12 minuter, där de vänds ofta.

Inför den brittiska tidningen Daily Star har den före detta kungliga kocken också berättat om vilka andra misstag folk begår när de steker korv.

Vissa sticker hål i skinnet eftersom det påstås att det hjälper till att förhindra att de spricker, men det gör faktiskt att safterna rinner ut ur korven, vilket resulterar i en torr korv istället.

En annan kock, Martin King, som är ägare av matbloggen "The Why Chef", berättar för den australiska tidningen Mammamia att korvarna bör tillagas på låg värme så att de blir ordentligt uppvärmda utan att korven blir seg som läder.

Det kan vara så att korvarna blir "perfekta" genom att tillaga dem i en panna på låg värme, men undertecknad och resten av redaktionen tänker fortfarande lägga korv på grillen när vädret tillåter det.