En ny era för Avicii Arena: Du kommer inte känna igen den när renoveringen är klar

Henrik R

55 veckor sedan

|

05/07/2023
En ny era för Avicii Arena: Du kommer inte känna igen den när renoveringen är klar

Har du varit på en konsert eller ett evenemang på Avicii Arena, mer känd som Globen? Förbered dig på att bli förvånad. Byggnaden, en av Sveriges mest älskade arenor, är på väg att genomgå en transformation som kommer att förnya den för en ny generation.

Det är ingen mindre än NCC, företaget som ursprungligen byggde arenan 1989, som har fått äran att genomföra denna ambitiösa renovering. Även om byggnaden är klassad som ett historiskt landmärke, med höga kulturella värden, är planen att göra den mer flexibel och förbättra upplevelsen för alla besökare.

Tänk dig nya gondol-lounger och en helt ny konstruktion över arenans ekvator. Tänk dig en byggnad som kan transformeras på ögonblicket tack vare en ny ringkonstruktion med rörliga paneler.

"Vi måste uppdatera denna unika och komplexa byggnad varsamt, men med moderna krav och teknik i fokus", säger Henrik Landelius, affärsområdeschef på NCC Building Sweden.

Projektet beräknas bli färdigt 2025, och under tiden kommer Globen att hållas stängd under hela 2024. Men vi lovar att det kommer att vara värt väntan: den totala kostnaden för renoveringen är inget mindre än 700 miljoner kronor!

Så håll utkik, Sverige! När Avicii Arena öppnar igen kommer du knappt att känna igen den. Men vi är säkra på att du kommer att älska den ännu mer.