Extrem värmebölja i det svenska semesterparadiset: Temperaturer kan nå upp till 50 grader

Henrik R

49 veckor sedan

|

07/07/2023
Temperaturen förväntas kunna nå upp till 50 graders värme

Spanien, ett populärt semesterparadis för många svenskar, står inför en extrem värmebölja som kan få temperaturerna att stiga upp till 50 grader i landets södra delar. Det spanska meteorologiska institutet, AEMET, förutspår att denna värmebölja kommer att bli årets andra i landet.

Högsta temperaturerna i södra och sydvästra regionerna

AEMET varnar för att de högsta temperaturerna kommer att upplevas i de södra och sydvästra regionerna under de kommande dagarna. I Sevilla, en av Spaniens största städer, förväntas termometern nå över 46 grader nästa vecka.

På Mallorca, en populär destination för många svenskar, kan temperaturen möjligen nå upp till 44 grader, enligt den lokala tidningen Majorca Daily Bulletin.

Väderinstitutet förutspår mer extremt väder

AEMET beskriver de nuvarande temperaturerna som "anmärkningsvärda" och förutspår mer extremt väder i framtiden. Ruben del Campo från det meteorologiska institutet säger: "Vi lider av värmeböljor som denna, och de blir allt vanligare och mer extrema. Inom den vetenskapliga världen försöker vi få folk att förstå att det bara kommer att bli värre."

Om du planerar en semester i Spanien är det viktigt att vara förberedd på den extrema värmen och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och din familj.