Finland kommer att göra allt för att Ukraina ska vinna, säger presidenten

Mattias Svensson

3 veckor sedan

|

27/05/2024
Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Under ett besök i Estland bekräftade Finlands president Alexander Stubb Finlands åtagande att säkerställa Ukrainas seger.

Under sitt besök i Estland förklarade president Alexander Stubb att Finland kommer att göra allt som står i dess makt för att garantera Ukrainas seger.

Detta uttalande rapporterades av Yle.

Huvudteman för Stubbs besök inkluderade bilaterala relationer mellan Finland och Estland, säkerhet och försvar, energifrågor och kritisk infrastruktur.

Vid en presskonferens med Estlands president Alar Karis belyste Stubb deras diskussioner om Rysslands hybridattacker och vikten av att stödja Ukraina.

Han betonade att all säkerhetspolitik bör fokusera på att stödja Ukraina och noterade att Europa ligger efter i att tillhandahålla vapenhjälp.

"Finland kommer att göra allt för att Ukraina ska vinna," förklarade Stubb.

Estlands president Karis nämnde möjligheten att västerländska trupper skickas till Ukraina för uppgifter som minröjning.

När han fick frågor om potentiell insättning av trupper från Polen och de baltiska länderna till Ukraina, svarade Karis att diskussioner om detta ämne hade ägt rum.

Han påpekade dock att Ukrainas nuvarande prioritet är att få vapen, inte trupper. Karis betonade också att ukrainska angrepp på militära anläggningar i Ryssland, med västerländska vapen, är legitima.

Ukrinform rapporterade att president Karis anser att det viktigaste målet nu är att stoppa den ryska krigsmaskinen i Ukraina.